1. apr, 2020

Muziek

Muziek is voor mij een belangrijk onderdeel van mijn leven. Door het bespelen van een instrument word ik rustig en waardoor ik nieuwe inspiratie krijg om te schrijven. Bij het horen van het bericht dat iedereen binnen moest blijven, dacht ik meteen aan het leren bespelen van een nieuw instrument. Ik was dan ook ontzettend blij om te horen dat er een saxofoon beschikbaar was. Een nieuwe uitdaging om een nieuw instrument te gaan leren bespelen.

Wauw!! Een saxofoon! 

Blij als een kind. Zo enthousiast bij het openen van de koffer. Het blinkende geval, wat saxofoon heet, lachte mij toe en sindsdien wil ik elke minuut van de dag spelen. Met behulp van het internet ben ik gaan uitzoeken waar de noten zitten. Elke dag een stukje verder. En het lukt om een lied te spelen. Ik word zo ongelofelijk blij van dit instrument. Tien jaar geleden ben ik begonnen met het leren spelen van de klarinet, dat was ook mooi. Maar dit blinkende instrument heeft veel meer in mij losgemaakt. Ik hoop dat er een plekje vrij is aan de overkant in het orkest. Ik ga elke dag oefenen om de stukken van het orkest goed mee te kunnen spelen. Het maakt mij blij en vrolijk. (De buren heb ik van te voren ingelicht.) Wat mij betreft speel ik de hele dag, maar dat zal ik de buren niet aan doen en mijn eigen man, hi,hi!)

Mijn eerste saxofoonles,

Joehoe, daar ga je dan met een gigantische koffer op je rug. Als een klein kind en dan ben je oma van vijf kleinkinderen. Maar een mens is nooit te oud om te leren. Dus gewoon doen. De dag ervoor contact gehad en gelijk de volgende dag al les, hoe snel wil je het hebben. Super. Ik word zo blij van dit mooie instrument. Elke dag speel ik erop en heb afgesproken met de buren dat ik speel als de kleine niet op bed ligt. Tsja als je niet meer vrijstaand woont, dan moet je rekening houden met de buren. Dat geeft niet, maar het liefst tetter ik de hele dag. Nouja dat is ook onzin, want je houdt het niet een dag vol. Ik krijg er wel een enorme boost van. Muziek brengt je tot rust. Het doet iets met je. Ik kan er niet zonder. Hopenlijk kunnen we binnenkort weer samen spelen. Ik doe mijn best om dan speelklaar te zijn voor het orkest. 

Een hele mooie dag vandaag en heel veel muziekliefde toegewenst,

Alie

Deel deze pagina