2. feb, 2022

Jan Houter alias Jan van Vlieland

Jan zit in mijn hart, als een verhalenverteller, een vrolijke man, die mij heeft geholpen bij het promoten van mijn eerste boek. Daar ben ik hem zeer dankbaar voor. Het nieuwe boek Storm op komst, was hij voor mij aan het lezen. Ondanks het ziek zijn wilde hij het toch doen. Lezen gaf hem afleiding. De laatste check en de fouten eruit halen en dan zou hij het gaan promoten. Die lieve Jan. Wat is dan een boek? Toch helemaal niks vergeleken bij het leven. Aanstaande zaterdag reizen wij af naar Vlieland om hem de laatste eer te bewijzen.

In het nieuwe verhaal daar komt hij een paar keer in voor als de man zoals hij was, met z'n bril voor op de neus. En later als Nora na alles wat ze mee maakt op het eiland, besluit om langer te blijven. Legt Jan een hand op haar schouder en gaat ze met hem de natuur in. Vogels bekijken. Die uitstraling en die rust wat hij overbracht... dat was zo mooi!
Dankjewel Jan. Dat je ons te woord hebt willen staan. Dat ik met jou op de foto mocht met mijn eerste boek. En heel veel dank dat je in de cinema de verhalen hebt verteld over de schepen en de geschiedenis van het eiland.

Deel deze pagina