6. feb, 2022

Tekst

Jan heeft zoveel voor mij betekend en gisteren zijn wij naar zijn uitvaart geweest. Ondanks de kou en de snijdende wind, gaf het zonnetje een mooie heldere dag tijdens de plechtigheid. Ik heb expres mijn telefoon in mijn zak gehouden om in het moment te zijn.

Jan van Vlieland. Ik belde hem op met de vraag of hij mijn tekst wilde bekijken en of hij akkoord ging met dat wat ik had geschreven. Hij heeft er iets aan veranderd en was zeer enthousiast. Hij zei: 'Als je het boek klaar heb, dan ga ik het voor je promoten'  Het is een euforie als je eerste boek uitkomt en als je dan ook nog bij Jan op zijn terras bij hotel Zeezicht mag komen om koffie te drinken en verteld, dat het boek er prachtig uit ziet, plus dat hij er 30 wilde bestellen. Hij heeft voor mij 30 boeken bij de winkels gelegd. Ik wist nog van geen toeten of blazen, ik had nergens verstand van. Ik wist niet hoe het in de schrijvers wereld er aan toe zou gaan. Daar zijn geen handvatten voor. Die lieve Jan heeft mij daar wegwijs in gemaakt. 

Mijn allerlaatste boek, daar komt hij als persoon zoals hij was, in voor en dat vond hij geweldig. Ook al was Jan ziek, hij wilde mijn tekst van het laatste boek wel doorlezen, het gaf hem afleiding. 

Helaas  is hij 1 februari overleden. 

En gisteren zijn wij bij zijn uitvaart aanwezig geweest. 

Het was een waardig afscheid. 

Lieve Jan. Hartelijk dank dat jij mij hebt geholpen in de schrijfwereld! En heel erg bedankt dat jij mijn boeken hebt gepromoot.

Deel deze pagina