27. jun, 2022

Het is nu maandag 27 juni 2022

Bijkomen van een, wel zeer bijzondere dag en zo moe ben ik nog nooit geweest. Maar ik wist het wel van te voren, ik had er wel rekening meegehouden. Vandaag doe ik lekker niks. Af en toe wat opruimen en mijn verslag schrijven, en dan straks weer naar het bos, lekker in de natuur wandelen, mediteren en de rust opzoeken.

TT in Assen.

Ik heb vele TT's meegemaakt. Slapen aan de baan, in de zon en regen. Dan lagen we na een nacht te hebben vertoeft in de stad, moe en half dronken, aan de baan. Slaapzakken hadden we mee en dan op het telluut slapen, dat valt niet mee om schuin tegeneen helling op te slapen. Het was een mooie tijd. Eén keer in de binnenstad van Assen gebeurde er iets leuks. Van een afstand konden we het zien gebeuren: en vrachtwagen moest midden in de nacht gaan lossen. Er viel een grote tube/fles mayonaise op de grond en de vrachtwagen reed er overheen. De fles werd leeg gespoten op de rug van een bezoeker. Het was een prachtig gezicht, maar de mevrouw zal minder blij zijn geweest. 

Gisteren gind de wekker al om 4.00 uur. Ik ben altijd vroeg wakker, maar 4.00 uur is wel heel erg vroeg. Gedouchd en aangekleed heb ik het versgebakken brood uit de broodmachine gehaald en heb nog een stuk in de krant gelezen. Brood opgesmeerd en kwark gegeten met hennepzaden, pitten, zemelen en haver. Ik voeg er altijd gedroogde pruimen en abrikozen aan toe, plus cranberry's. Dan weet ik dat ik een stevig ontbijt heb gehad, dan kan ik er lang tegen. Bij dit ontbijt drink ik vaak warm/ lauw gekookt water. Dit reinigt je nieren, en je kunt er goed van naar de wc. 5.30 verzamelen bij de parkeerplaats van het voetbalveld. Het is ongelofelijk dat er dan al plusminus 120 mensen staan om zich te gaan inzetten als vrijwilliger bij de TT.

Het is een prachtig gezicht om te zien dat er nog geen auto's en geen motoren staan en dat een uur later het helemaal vol staan, althans vanuit onze stent kon ik de motorparkeerplaats zien. Otto heeft alles haarfijn uitgelegd wat we moesten doen en hoe het betaalsysteem werkt. Toch wel iets gespannen. Gelukkig heb ik ervaring opgedaan tijdens het werken bij een tuincentrum en in een bloemenwinkel. Ook mijn horecaervaring van een vaarvakantie op de Zonnebloem kwam goed van pas. Continu is het druk geweest en af en toe was het minder druk, dan was er tijd voor een lolletje en werd er gedanst. Nog yoga oefeningen uit het zicht gedaan. Twee medewerkers kregen last van de rug. Als je dan helemaal krom gaat staan en je laat alles hangen, dan ontlast je je rug, na een paar keer flink in en uitgeademt te hebben krijg je weer nieuwe energie. Dat ervaarden de twee collega's ook.  Thuis gekomen rond de klok van 18.00 uur. Ik ben gaan liggen in de tuin stoel met mijn voeten omhoog en vandaag zit ik ook zoveel mogelijk met de benen omhoog. 

Soms denk ik dat ik 25 ben🙂 Spierpijn, vermoeidheid, het hoort erbij. Ik heb een leuke dag gehad en we doen het voor de vereniging. 

Wat ik het allerleukste ervan vind is: De spontaniteit en de vrolijkheid. Het mag wat we doen en het hoeft niet! Samen kom je heel ver. Het zijn wel de extra inkomsten van een vereniging. Je zet je schouders eronder, je heb een dag spierpijn en houd er een leuke ervaring aanover. Wie weet ga ik nog in de horeca werken, ha, ha!!

Even terug komend op de weersvoorspellingen van de dag ervoor. Hier in Drenthe viel het mee, maar elders in het land zijn er wel fikse hoosbuien geweest,zo te zien op facebook van de schrijvers. Niks veranderlijker dan het weer. Je hebt in ieder geval een verhaal van de hagelsteen.

Een hele fijne dag gewenst,

Alie

Deel deze pagina