29 oktober BOEK- & KUNSTEVENEMENT

Op 29 oktober organiseert Neduboek een Boek- Kunstevenement. Wie komen er allemaal?

Vandaag een special over Alie Seubers

Mijn naam is Alie Seubers. Ik ben 35 kapster geweest en doordat ik het werk niet meer kon doen, vanwege nek en

schouderklachten, heb ik mij omgeschoold als bloemist en werk ik nu voor mijzelf in mijn eigen atelier. Ik werk met verse bloemen, maar ook met zijde bloemen.

Ik maak bruids-& rouwwerk en daarnaast maak ik bloemarrangementen met een voorwerp erin verwerkt.

Naast bloemist ben ik molenaar, dit is gekomen toen ik vrijwilliger werd bij de molen. Na het rondleiden van mensen begon mijn interesse naar de molen te groeien. Het was een zeer pittige opleiding, maar beleef hele mooie momenten op de molen. Je bent in weer en wind en dat vind ik het mooiste. Sinds september 2021 ben ik geslaagd. Het zijn op de molen geeft mij een fantastisch

gevoel. Ik draai in Zuidlaren, De Groeve en ook op andere molens.

In 2015 ben ik gaan schrijven op Vlieland, nadat ik niet lekker in

mijn vel zat.

In 2016 is, De Toekomst van Mathilda, uitgekomen, mijn debuutroman.

Daarop volgde, Het Rode Schrift, in dit verhaal gaan 2 broers, een

tweeling, die elkaar nog nooit hebben gezien, opzoek naar hun

biologische vader.

Het verhaal speelt zich af in Dalerveen op de boerderij in Dalerveen, Dalen, Utrecht en in Afrika.

Kinderboek. Kabouter Binky Bim en de giraffen die blaffen. Een boekje op rijm voor beginnende lezertjes. Dit verhaal heb ik veel voorgelezen op scholen.

Stilte onder water is een roman. Het verhaal gaat over Klaas Jan, een knappe jongen die er van droomt om piloot te worden, maar als zijn kameraad verongelukt, weet hij niet of hij wel verder wil met de opleiding. Het paard Doerak zorgt ervoor dat hij nieuwe energie

krijgt. Hij mag een Syrisch gezin uit Frankrijk ophalen, geheel op

eigen risico.

Op dit moment ligt er een thriller bij de uitgever, dit verhaal speelt

zich af op de molen in Zuidlaren en in het dorp en het gaat over

pesten.

Jezelf mogen zijn. Dit verhaal heb ik geschreven na het volgen van de Thrilleracademy bij Marelle Boersma.

En ik ben bezig met een verhaal, een feelgood roman.

Les gehad van Marijke Vos.

Regelmatig schrijf ik een blog, met daarin de dagelijkse belevenissen, die ik graag deel met lezers: www.fleuraliedelarte.nl blog Op de website vind je de boeken. Ook op de website van www.boekscout.nl kun je mijn boeken vinden.

Vlieg met Adriana mee naar de zon

Als klein meisje zat zij met haar neusje tegen het gaas gedrukt, te kijken naar vliegtuigen. Wanneer zij de envelop voor de piloten opleiding in de brievenbus doet, weet ze dat er geen weg terug is. Ondanks haar probleem, die ze moet zien te overwinnen is zij leergierig en wil er honderd procent voor gaan. Haar nieuwe vriend gaat ze ontmoeten tijdens een korte vakantie in Barcelona. Zal het haar lukken om een groot vliegtuig te besturen? 

Mijn verhaal is gisteren opgestuurd naar Uitgeverij Verhalenfabriek. Het verhaal moest te maken hebben met de Feelgood sfeer. Het verhaal bevat: Romantiek, liefde, spanning en humor.

Het is totaal iets anders dan wat ik gewend was. Ik vond het een hele leuke ervaring en een ontspannen manier van schrijven. De Schrijven Online cursus heb ik gevolgd bij Marelle Boersma en les gehad van Marijke Vos. Ik heb anders leren denken en meer de diepte in te gaan tijdens het schrijven, en je gevoel laten spreken. De geuren laten ruiken van het papier. De pijn laten voelen. Show it, don't tell it.

Ik heb een goede vriend die piloot is gevraagd om zijn ervaring. Plus mijn eigen ervaring wat tot het weer betreft en het gebruik van medicijnen. Nadya van der Sluis heeft een heel mooi boek geschreven: Van kwetsbaarheid tot kracht. Een heel mooi boek. Hierin is te lezen wat zij heeft meegemaakt en dat zij nu na zoveel problemen en ellende te hebben gehad, nu juriste is. Ik bewonder haar.

Zodra er iets bekend is over mijn verhaal, zal ik het hier plaatsen.

Voor iedereen wens ik veel liefde toe en denk eens een ander!

Liefs Alie

Feelgood verhaal.

Het schrijven van een feelgood verhaal is totaal iets anders dan een thriller schrijven. Ik moet mij telkens inhouden om er gaan dramatische actie in te gooien, het mag wel spannend, maar er komen geen geweren, messen aan te pas. Bijzonder leerzaam. Mijn verhaal gaat over een stewardess, zij heet Adriana en zij heeft als klein meisje vaak op een klein stoeltje bij het hek gezeten om te kijken naar vliegtuigen. Zij wil haar droom, om piloot te worden waar gaan maken, maar zij heeft een probleem en dat moet zij zien op te lossen. Zal het haar lukken om een groot vliegtuig te gaan besturen. In het verhaal zit: liefde, drama, spanning en is voor alle mensen die van een goed verhaal houd. Adriana vliegt naar Barcelona en daar ontmoet zij haar grote liefde, Nadal. Hij is ook piloot en hebben elkaar nog maar een paar keer ontmoet, maar weten dat ze voor elkaar bestemd zijn. Alleen bij het horen van de naam: Nadal raakt Adriana in vuur en vlam! 

Mijn eindopdracht is ingeleverd, dus het wachten is op een oordeel, nadat ik een schrijfoefening en een flaptekst had in gestuurd. De flaptekst, dat is de tekst wat op de achterkant van een boek komt te staan en dat is het eerste wat de mensen lezen. Een flaptekst is ontzettend belangrijk, daar valt of staat een boek mee.

Lieve mensen, ik ga lekker verder met het schrijven. Ik waan mij op dit moment aan het strand in Barcelona en zit heerlijk aan een cocktail. Met een grote schaal paella voor mij, die net is gebracht. Dus ik zou zeggen. Lees af en toe een berichtje en tot ziens dan maar weer.

Ik hoop dat er snel vrede komt. Liefs Alie.

Online schrijfschool van Marelle Boersma

Goedemorgen,

Het weer is onstuimig, er liggen twee stormen voor de deur, maar Storm op komst, mijn storm laat nog op zich wachten. De uitgever heeft aangegeven dat zij tot september rust moet houden. Zij is degene die een gevoel voor molens heeft, zij had een molenaar in de familie, dus wacht ik op Esther tot ze weer beter is. Hierdoor krijg ik meer tijd en ruimte om aan iets nieuws te beginnen. 

Het verhaal van Storm op komst gaat over jezelf mogen zijn, over pesten en over seksueel misbruikt. Durf je eigen hart te volgen. Op de websiteonder nieuw boek / thriller kun je er meer over lezen waar het overgaat

De schrijfschool online. Het is best wel vreemd, ik voel wel een bepaalde spanning wat je bij het voor de eerste keer naar school gaan ook voelt.

Beginnen met een nieuw verhaal, terwijl ik er al aan twee verhalen ben begonnen en het heksje speelt af en toe ook nog door mijn hoofd, zij ligt klaar om verstuurd te worden. Ik wacht gewoon af en ga lekker schrijven op tijden dat het mij uitkomst. Vooral zo'n dag als vandaag, een regenachtige dag met veel wind. Echt lekker om binnen te zitten en uit het raam te kijken tijdens het schrijven. 

Wat zie je dan als je uit het raam kijkt zul je je afvragen? 

Ik ga eerst koffie halen en dan zal ik het vertellen.

Deel deze pagina