16. okt, 2022

Psychologische thriller

Dit boek zal vanaf november bij de boekhandel te koop zijn. 

Thema: pesten, seksueel misbruik, treiteren, negeren en vernedering.

Waarom iemand pijn doen? 

Wat heeft het voor nut?

Het is vaak de pester zelf die problemen heeft. Praat erover en blijf er niet mee rondlopen. 

Durf je hart te volgen. Volg je verstand. Maar doe het veilig, zodat het verantwoord is.

De molenaarsopleiding heeft mij veranderd, een molen is een machine en daar liggen gevaren op de loer. Je moet handelen op momenten dat het moet. Kunnen beslissen of je wel of niet gaat draaien. Hoeveel zeilen je er voor gaat leggen en in welke windrichting de wieken moeten worden gekruid. 

In het begin dacht ik: dit leer ik nooit. Doorgaan en nooit stoppen met iets wat je leuk vind om te doen. De molen heeft mij zoveel gegeven. Zoveel kracht. 

Tijdens de opleiding zag ik zoveel mooie beelden voor me, dat ik met het schrijven ben begonnen en voor ik het wist was het af. Dan laat je het liggen. Bevriezen noemen ze dat. Je denkt erover na en daarna ga je de tekst steeds meer voeden. Net als bij een boom. Tot je denkt, zo is het goed. 

Lokdown was eigenlijk voor mij een uitkomst, niet de corona, maar het communiseren via de computer was wel gemakkelijk en zo ben ik in contact gekomen met Esther van der Ham van Droomvalleiuitgeverij. 

Haar vader is molenaar waardoor zij er meteen een gevoel bij had. 

Het is wel spannend, maar ik heb er zin in.

Er staan al meerder signeersessies gepland, zo gauw het boek er is, of ik weet de datum, dan kan ik een planning gaan maken.

Deel deze pagina