4. nov, 2022

UITGEVERSDAG 1 november

Wat een geweldige dag, die perfect georganiseerd was door Marelle Boersma en haar team. In het WICC hotel. Een heel goed hotel. Ik had een één persoonskamer met het uitzicht over het park. Ik ben heerlijk door Wageningen gelopen en heb nog leuke kleding gekocht. Bij Beagels & Beans een lattemacchiato gedronken en eens lekker naar buiten gekeken, mensen bekijken.

Er lag een mapje wat eruit zag als een singelmapje voor een platenspeler, maar het was een menuboekje. Heel erg leuk bedacht. Hierin stond iets over een kreeft en heel toevallig ben ik dat ook. Ik bladerde door en kwam een hennepbedrijf tegen. het was alsof het zo moest zijn. Mijn boek storm op komst, gaat over het verkopen van hennep. Maar dan de goeie hennep. Er valt zoveel van te maken van hennep en het neemt ook nog eens co2 op en daar waar een hennepplant heeft gestaan, kunnen gemakkelijk weer andere planten geplant worden. 

Even weer terug naar de uitgeversdag. 's Avonds ervoor trof ik al een schrijfster. We hebben samen gegeten en nog wat na gezeten met een kop koffie. Het was alsof we elkaar al jaren kenden. We kenden elkaar alleen van papier.

De volgende dag was ik vroeg wakker, zoals gewoonlijk. Om 6.45 liep ik door de stad. Wageningen ontwaakte, dat is prachtig om te zien, hoe een stad kan veranderen van stilte, naar remoer en het lawaai van auto's. Ik zag, toen ik in de stad liep een auto in een pui van een juwelier. Ik dacht, zie ik dat nou goed. De politie was erbij en de sleepdienst. Ik ben doorgelopen, terwijl er mensen bleven staan om te kijken. Als ik daar niks te zoeken heb, blijf ik niet staan kijken. Terug in het hotel heerlijk ontbeten. 

Even terug naar de kamer en om 9.30 begon de uitgeversdag.

Dit is echt een unieksysteem. Marelle vertelde dat zij er naar op zoek was toen zij met het schrijven begon. 12 uitgevers op een rij. Dat voelde heel bijzonder en ook mijn uitgeefster Esther van der Ham zat er tussen. Het was voor het eerst dat ik haar in levende lijve heb gezien en gesproken. Ik ben in gesprek geweest met 3 uitgevers. Heb goed mijn verhaal kunnen vertellen, na een voorstelronde. We zaten met 8 personen aan de tafel. Mijn kinderboek heeft onderdak gevonden en daar ben ik heel erg blij mee. Uitgeverij Neckar bij Alexander Roessen is het in vertrouwde handen en ik hoop dat het een mooi boek gaat worden, waar kinderen blij mee zullen zijn. Ook dit boek heeft als thema: pesten. Iedereen is gelijk, ook al zie je er anders uit!

Deel deze pagina