WELKOM 

Yess!!  

"STORM OP KOMST"


Vanaf nu te koop bij mij of bij de boekhandel.


mail naar alie.seubers@home.nl


Hoi ik ben Alie.


Wat leuk dat je op mijn site kijkt en leest. Ik neem je mee in mijn wereld. Ik ben molenaar. Dat ben ik geworden nadat ik rondleidster werd bij De Wachter, de molen in Zuidlaren. Het vrijwilligers werk bij de molen heeft mij zoveel positiviteit opgeleverd, dat ik mij er beter door ben gaan voelen. Als eerste werd mij geadviseerd om de geschiedenis te gaan leren. Het boek, De Wachter een wonder,  van de molen ben ik gaan door lezen en heb mij verdiept in de geschiedenis. Het bijzondere was, dat de naam Diek Medendorp mij in mijn geheugen was gebleven. Steeds kwam ik de naam tegen en iedere keer, dacht ik, wat is dat een bijzondere man geweest. Tijdens het volgen van de molenaarsopleiding, kwam ik zijn naam nog vaker tegen en zo groeide de liefde voor Diek. Natuurlijk kan een molen niet zonder alle andere vrijwilligers en is iedereen belangrijk, maar Zuidlaren heeft veel aan de heer Medendorp te danken. In mijn nieuwe boek heb ik het verhaal van hem gebruikt, met toestemming van z'n familie, net als alle andere mensen trouwens. 

Diek heeft een complete molen van Nederland naar Amerika verscheept. Wie bedenkt nou zoiets. Dat is toch prachtig.

Ik ben bij de molen in Vinkel geweest, maar jammergenoeg was het dicht. 

Inmiddels heb ik ook contact met de molen van Michigan, de molen in Amerika. De Zwaan. Dat is de droom van mijn hoofdpersoon Nora, zij wil graag daar naar toe. Haar opa was een kameraad van Diek en heeft meegeholpen de molen op te bouwen in Michigan. In het echt is het niet zo, maar ik moest wel iets verzinnen, omdat Diek geen kinderen had. Anders zou er geen opa kunnen zijn.

Diek heeft veel molens gebouwd, wat ik al zei, maar de keukenhof, die molen is ook door hem gebouwd. Daar heeft hij z'n vrouw Nellie leren kennen. Tijdens z'n opleiding in Wageningen. Hij heeft gewerkt in het openluchtmuseuem en bouwde ook in de keukenhof. Maar Diek bouwde nog veel meer molens. Dalen, De Bente, Sleen. Overal kwam ik zijn initialen tegen tijdens de molenaarsopleiding. Dat gaf mij een speciaal gevoel.