Hallo ik ben Liesje.

Wanneer jullie het verhaal lezen van Alie, dan weten jullie wie ik ben en wat er gebeurd. Maar mijn vraag is: waar is de dominee?

Wist u dat de heer Medendorp een bijzondere man was? 

Dat hij diverse molens heeft gebouwd. De Wachter in Zuidlaren, de Keukenhof in Lisse, en de prachtige molen De Zwaan in Amerika, daar wil Nora graag naartoe. Dat is haar droom en ik mag mee naar Michigan.


Maar eerst moet ze de problemen hier in Zuidlaren, Annen en in Sleen op zien te lossen. 


Het is niet leuk hoor als je elke dag wordt gepest. Als niemand je gelooft, waar kun je dan naartoe? 


Blijven geloven in je eigen kracht. Als je maar eerlijk bent.

Tegen pesters zou ik willen zeggen, kom een keer op de molen...! Dan zal Alie jou laten zien wat je moet doen. 


Kijk in de spiegel en durf je zelf aan te kijken!

Zeg eens sorry voor wat je hebt gedaan.

Er is altijd een nieuwe weg, je moet het wel zelf doen. 

Dus, waar wacht je nog op.

Op de molen hebben ze altijd molenaars nodig, dan krijg je te maken met harde wind en met storm.


Vriendelijke groeten,

Liesje
Koffiedrinken op de molen!


Gewoon even een praatje maken. Luisteren naar elkaar. De voorzitter verteld een nieuwtje en zo blijven we op de hoogte van wat er zich afspeelt op de molen. Als er iemand ziek is wordt dat medegedeeld. Of  als er iemand jarig is, dan wordt er getracteerd op heerlijke zelfgebakken koeken en vanmorgen werd er getracteerd op gebak. Marten was jarig geweest. Van Harte Gefeliciteerd Marten.

Ongeveer 50 vrijwilligers drinken  koffie in Nellie's koffiekamer.

Eelke zet heerlijke koffie. Jakob Nieborg, de bakker van de molen is al vroeg bezig met het bakken om ervoor te zorgen dat er voor 10.00 uur gebak op tafel staat. Alle koeken of taart is zo hartstikke lekker. Er blijft nooit iets over, gek hè? 


Het is dan toch wel fijn om te horen wanneer de voorzitter je naam noemt en zegt dat op 5 april mijn boek gepresenteerd wordt. En dat de burgemeester het eerste boek in ontvangst zal nemen. Dat voelt wel speciaal. Ik had bijna het gevoel dat het niet over mij ging.


Het klonk mij wel bekend in de oren, ik heb het verhaal toch zelf geschreven. Ik kwam Marelle Boersma tegen op de schrijversdag. Ik zag haar en luisterde hoe zij haar verhaal vertelde en het sprak mij meteen aan. Na het volgen van de thrilleracademy bij Marelle, ben ik de molenaarsopleiding gaan volgen. Waar ik geen moment spijt van heb, het heeft mij zoveel gebracht. Ik kwam mij zelf tegen. Eerst was ik bang om in de wieken te klimmen, maar hoe meer ik er aan gewend raakte, des te mooier dat ik het ging vinden. Tijdens de opleiding kwam er zoveel ideeën bij mij binnen. Daar is STORM OP KOMST ontstaan. Met trots, alhoewel je ook weer niet te trots moet zijn, kan ik wel zeggen dat ik blij ben dat het boek straks te koop is. 

"Ach het is maar een boek," zou er bij mij thuis gezegd zijn, "hou je schoenen maar aan."

Nee, in dit boek zit veel liefde voor het schrijven en liefde voor de molen. Ik heb ontdekt wat een molen met je kan doen, hoe blij je er van wordt en juist door alles op te schrijven raakt het mij nog meer.

Rondleidster. Wanneer je rondleidster wilt worden dan moet je de geschiedenis natuurlijk wel kennen van zo'n bijzondere molen. De naam Diek Medendorp was mij meteen opgevallen, een bijzondere man. Deze geschiedenis loopt als een rode draad door mijn verhaal. Diek Medendorp, die molenaar was en ook molenbouwer. De wachter heeft veel aan deze man te danken, ook aan alle andere molenaars en alle vrijwilligers. Wie bedenkt het om een complete molen te verschepen naar Amerika. Dat is zo prachtig. Dit stukje geschiedenis heb ik meegenomen in mijn verhaal met toestemming van zijn familie. De opa van Nora Berkenrode, hoofdpersonage, was molenaar en hij heeft helpen bouwen van de molen De Zwaan in Michigan in Amerika. Nora heeft een droom om de molen in Michigan te gaan bezoeken. Ik wens iedereen veel leesplezier. Als thema in het boek heb ik gekozen voor: Jezelf mogen zijn. Doe wat jezelf wilt en volg je eigen hart.

Alisa Crawford, de vrouwelijke molenaar, van De Zwaan in Michigan, heb ik bericht gestuurd van mijn boek. Ze heeft een felicitatie gestuurd en vindt het geweldig.

Binnenkort komt ze naar Nederland.

Het boek is fictie, dus niet echt. Van de mensen waar ik de namen van mocht noemen heb ik toestemming. Er kunnen gedeeltes in zitten die in het echt ook voor zouden kunnen komen.

Ik zou zeggen: "Wees lief voor elkaar en luister eens naar wat een ander te vertellen heeft!"


Heel veel liefs, Alie.


Het boek is nu al te bestellen of vanaf 5 april, na de boekpresentatie te koop bij mij alie.seubers@home.nl 

te koop bij de Brunawinkels Zuidlaren, Haren, Groningen en Assen.

Boekhandel van der Velde in Assen

www.droomvalleiuitgeverij.nl